Αθλητική διατροφή

Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα τρόφιμα που καταναλώνετε,  βοηθάνε το σώμα σας να «χτίσει» τα οστά του, να ενδυναμώσει τους μυς του, διορθώνει και αποκαθιστά τους ιστούς, και διατηρεί τον εγκέφαλο σας ενεργό και την καρδιάς σας δυνατή. Η διατροφή σας, επηρεάζει επίσης τις πιθανότητες να αναπτύξετε χρόνιες ασθένειες όπως διαβήτη ΙΙ, καρδιαγγειακές παθήσεις και οστεοπόρωση – καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την  ευεξία σας και εμποδίζουν την ικανότητά σας να ζήσετε με δράση και χωρίς να εξαρτάστε από άλλους.

Καταναλώνοντας τα σωστά τρόφιμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό,  καθώς επίσης και η ποσότητα που τρώτε αλλά και πως ισορροπείτε μεταξύ των θερμίδων που λαμβάνετε και αυτών που καίτε.  Να θυμάστε ότι απλά με το να είστε παχύσαρκοι ή υπέρβαροι είναι κάτι που καθιστά πιο δύσκολη την κίνησή σας και τις  καθημερινές σας δραστηριότητες.

Το κλειδί για μία ισορροπημένη διατροφή

Υπάρχουν πληθώρα βιβλίων διατροφής και διατροφικών πλάνων που ισχυρίζονται ότι θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε και να ζήσετε περισσότερο και με πιο «υγιεινό» τρόπο. Παρόλα αυτά η υγιεινή διατροφή είναι εκπληκτικά απλή, φτάνει να ακολουθήσετε αυτές τις 3 απλές (και παράλληλα δύσκολες για πολλούς) οδηγίες:

  • Επιλέξτε ως επί το πλείστον φυτικής προέλευσης ανεπεξέργαστα ή ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα.
  • Καταναλώστε ποικιλία φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, ολικής αλέσεως δημητριακά κατά την διάρκεια της εβδομάδας προκειμένου να εξασφαλίσετε την ισορροπία σημαντικών θρεπτικών συστατικών.
  • Προσέξτε το μέγεθος των μερίδων σας και διατηρείστε σε μία ισορροπία την πρόσληψη θερμίδων και την φυσική δραστηριότητα.