O Αντώνιος Κουτελιδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειo Κρήτης στις 12/12/1981. Το 2005 αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο ίδιο πανεπιστημιακό τμήμα με κατεύθυνση τη Διατροφή του Ανθρώπου (2005-2007). Το 2010 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, με γνωστικό αντικείμενο τη Διατροφή του Ανθρώπου. Το αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής ήταν η μελέτη της επίδρασης διατροφικών παραγόντων στη βιοδραστικότητα διαφόρων τροφίμων και κυρίως αφεψημάτων τσαγιού. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά (8 ελληνικά, 37 διεθνή περιοδικά, 9 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία, 5 πανεπιστημιακές σημειώσεις) και έχουν ανακοινωθεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια (25 προφορικές και 35 αναρτημένες ανακοινώσεις), ενώ από το 2007 έως σήμερα συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Το ερευνητικό του έργο έχει βραβευθεί στο 2ο διεθνή διαγωνισμό νέων επιστημόνων που διοργανώθηκε το 2009 από το Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος, ενώ για τη διδακτορική του διατριβή έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έχει παρακολουθήσει 10 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μελέτη των βιοδραστικών συστατικών των λειτουργικών τροφίμων και την επίδραση τους στην υγεία του ανθρώπου και την πρόληψη χρόνιων ασθενειών. Το 2010-2011 επιτέλεσε τη στρατιωτική του θητεία ως ειδικός Επιστήμονας στα τμήματα Τροφίμων και Ερευνών-Μελετών του Χημείου Στρατού. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2011-2013 διατέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης διδάσκοντας μαθήματα Τροφίμων και Διατροφής, ενώ ήταν εκπαιδευτής της ειδικότητας Διαιτητικής του Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου. Από το 2013 έως το 2017 διετέλεσε Λέκτορας επί συμβάσει ΠΔ 407/80 στη Διατροφή Ανθρώπου στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΤΕΤΔ ΠΑ), διδάσκοντας τα μαθήματα «Διατροφή και Μεταβολισμός», «Εισαγωγή στην Επιστήμη της Διατροφής», «Διατροφή στα Στάδια της Ζωής», «Λειτουργικά Τρόφιμα και Διατροφή», «Διατροφική Αγωγή», «Ιστορία και Ανθρωπολογία της Διατροφής». Το Σεπτέμβριο του 2017 εξελέγη στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο τη Διατροφή του Ανθρώπου, στο ίδιο πανεπιστημιακό τμήμα. Το 2014 διατέλεσε μεταδιδακτορικός ερευνητής της Μονάδας Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα σχετικό με τα βιοδραστικά συστατικά των τροφίμων και την επίδραση τους σε βιοδείκτες ασθενειών. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας και κριτής διαφόρων επιστημονικών περιοδικών (Nutrients, Beverages, Food and Function, Molecules, κ.α.), ενώ συμμετέχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τη διατροφή και τα λειτουργικά τρόφιμα (ως μέλος ερευνητικών ομάδων, επιστημονικός υπεύθυνος ή αναπληρωτής επιστημονικός υπεύθυνος). Έχει διατελέσει επιβλέπων πληθώρας πτυχιακών μελετών και ερευνητικών Project (συμμετοχή σε διαγωνισμούς νέων προϊόντων, όπως Ecotrophelia και Trophy, συνεργασίες με εταιρείες όπως ΚΥΚΝΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, APIVITA κ.α.), ενώ είναι συγγραφέας του συγγράμματος Λειτουργικά Τρόφιμα: Η σημασία τους στη Διατροφή την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής, από τις Εκδόσεις Ζήτη. Είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου Διατροφής του Ανθρώπου του ΤΕΤΔ ΠΑ και η ερευνητική του ομάδα αποτελείται από 4 υποψήφιους διδάκτορες, μία μεταδιδάκτορα και τουλάχιστον 20 προπτυχιακούς φοιτητές. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Φοιτητικών Θεμάτων του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμηματικός Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης, μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.- Ν.Π.Δ.Δ. υπαγόμενο στο ΥΠ.Α.Α.Τ.).